torsdag 10 juli 2008

Lilla sjön utanför Vänersnäs

Först och främst, rubriken är en referens till tidigare inlägg där jag råkade beskriva Gaddesanda som en lite sjö utanför Vänersnäs och det visade sig att den lilla sjön var Vänern. Så nu är de sagt, så jag vill inte höra att någon påpekar de för mig. Jag är fullt medveten om att den lilla sjön är Vänern - Sveriges största sjö!

Nåväl, jag hoppade på cykeln strax efter tio och drog till Preem i Vargön och mötte upp Håkan och sen drog vi till Gaddesanda. Det var betydligt bättre väder än sist vi cyklade dit då det spöregnade hela vägen. Väl framme så la vi oss på klipporna (kanonläge förövrigt) och sen var det bara att hoppa i. Bara och bara, det var svinkallt i vattnet och man var inte så jätte kaxig. Medan Håkan valde att glida in, så valde jag en manligare variant - hoppa i från klippan. Lika fort som jag hoppade i, lika fort kom jag upp, för det var som sagt - iskallt!

Men det var riktigt gôtt i solen och allt som allt blev de fem dopp, jämfört med tre när vi var i Öresjö. Säger de, läraryrkets största fördel är semestern. Vi är inte ens halvvägs genom ledigheten. Medan alla andra stackare planerar sin semester och hoppas på att få sol och värme så behöver vi aldrig tänka på de, för har man så lång ledighet så vore det konstigt om man inte fick uppleva både soliga dagar och regniga dagar.

Hemvägen var lite motigare, lite motvind, men till Vargön kom vi och bestämde oss för att betygsätta Roma. Varsin kebabtallrik och när man är så hungrig som vi var, så gick de ner, men om man ska vara grinig och jämföra med Pizza Pizza så ligger Roma mil efter! Jag beställde i vanlig ordning utan lök, och fick med lök. Inte hela världen, men lägg då till att de hela gick på 85 kr då förväntar man sig lite bättre mat. Men men, vi lär bli Pizza Pizza trogna ett tag till.

Väl hemma så hade jag väldigt trevligt besök, och vi satt på balkongen och tjôta ett tag innan de blev kallt, och sen drog vi oss in i värmen och tjôtade och kollade på en riktigt bra sida. Där vi fick reda på något väldigt roligt också, men de ska jag inte berätta om här.

Idag fick jag dessutom mina två Bruce Springsteen dvd, så strax ska jag sätta mig och kolla på "Live from New York".

Inga kommentarer: