torsdag 12 juni 2008

Göteborgsresa med M90

Idag, dagen efter skolavslutningen, då tårarna hade torkat skulle vi till Göteborg och Liseberg för att få den avslutning vi förtjänade som klass. Jag var uppe redan kl 6 efter ännu en natt med värdelös sömn (har inte sovit ordentligt sen natten till tisdag). Jag började med att ställa mig i duschen en lång stund innan jag tog på mig och det bar av till skolan.

Framme i skolan stötte jag på vår kära vaktmästare som höll på att köra bort stolar och bord. Jag frågade lite snällt om han hade möjlighet att köra tillbaka termosarna, vilket han gjorde. Han förtjänar en stor eloge för de jobb han gör (och då menar jag inte det han gör i egenskap av vaktmästare, utan allt det andra). Han tillsammans med två andra är navet i skolan. Varje morgon sitter de mitt i A-huset och dricker sitt kaffe och tar emot våra trötta elever. Själv har jag först mot slutet börjat med att komma till skolan lite tidigare för att kunna sitta och tjôta med eleverna, vilket är min förlust. Det är så trevligt att få lära känna eleverna som man själv inte har.

Sen promenerade jag bort till resecentrum, och tog vägen förbi gågatekrysset (inside joke) och mötte upp eleverna en efter en. Bussen till Öxnered gick 9:12 och inte en enda missade bussen. Väl framme i Öxnered fick vi vänta en 40 minuter på det norska tåget som var försenad. Runt tio över tio kom tåget och vi alla kom med.

Alla skötte sig utmärkt och när vi kom till Sveriges framsida värmde solen. Vi gick i samlad trupp från centralen till Nya Arenan - Nya Ullevi - Bergakungen - Burgårdens gymnasium och till slut McDonald's där vi fick i oss mat i magen för att orka med långa dag vi hade framför oss.

Mätta och belåtna så rörde vi oss från min gamla arbetsplats (McDonald's) till Liseberg via ett kortare stopp vid ICA Fokus (jag handlar enbart på ICA då de sponsrar IFK Göteborg). Ungefär kvart i ett var vi framme och folkmassan utanför Liseberg var enorm. Jag tog 400 kr per skalle och när jag hade alla pengarna i handen så tackade jag för mig och började gå hem. Nä, utan jag gick in och löste ut 22 styckna grupphäften. Sen var det bara att knô sig in i kön.

Det var avtalat innan avresa att vi skulle åka två eller tre attraktioner tillsammans innan alla fick springa runt fritt på Liseberg. Vi började lite mjukt med Radiobilarna där ett par valde att sikta in sig på mig, men jag han klämma dit några riktigt gött också. Sen var det Lisebergsbanan, så himla kul. Därefter var alla fria, men nästan alla valde att gå bort mot Balder. Jag hade före gårdagen inte åkt den då jag är extremt skeptisk till en bana som är gjord av trä och som går så sjukt fort. Men för att inte vara allt för mesig så var det bara att bita ihop. Sanningen är att den va riktigt kul, även om det i tunnlarna kändes som att man skulle slå i balkarna så gjorde man inte de. Jag åkte även Kanonen, riktigt bra attraktion. Starten är riktigt skön, sen är första backen ner riktigt äcklig, för de känns som att man sak hamna i vattnet men icke. Sen är det sista biten när den gör en 360 (alltså snurrar ett helt varv) relativt långsamt en riktig höjdpunkt. Ett stort minus är ju att den tar slut för fort.

Eftersom alla var utspridda så fick jag springa runt och leta så jag fick åka ett par attraktioner med var och en.

Kl 18:30 avslutade vi med att åka FlumeRide tillsammans. När vi stod samlade där så kom resten av lärarna från arbetslaget, Kalle, Håkan och Daniel. Dessa tre herrar hade en kvart tidigare ringt mig och sagt att de inte skulle komma, och dum som jag är så trodde jag de talade sanning - men icke! Så det blev en jättetrevlig överraskning både för mig och för klassen.

Efter tre omgångar på FlumeRide, var man så där lagom blöt. Strumporna och skorna var helt blöta och resten av kvällen fick man gå i stela fötter. Men skit samma - det var värt de!

Kl 21:30 var det samling för avresa hem mot slätta. Vi promenerade från Liseberg till centralen. Med nöd och näppe hann alla med tåget hem - thank God! Så strax efter elva på kvällen var vi i Öxnered/Vänersborg.

Ett stort tack till samtliga i M90!
Ni skötte er exemplariskt och vi fick den avslutning vi som klass förtjänade, med massa skratt och goa minnen som vi kan leva på ett bra tag. Nu gör vi detta till en årlig tradition! Första sommarlovsveckan nästa år så samlas vi alla i Vänersborg igen, och åker till Göteborg och har en heldag på Liseberg.

1 kommentar:

Anonym sa...

hej. älskar din blogg! Im a big fan of yours mr momeni // Puss från ms momeni i Stockholm. Saknar dig lilla kusin!!