onsdag 6 augusti 2008

Håller huvudet högt!

Så kom den dagen man har väntat på en hel vecka. Returmötet mot Basel, i Basel (Schwiez) på den fina EM-arenan. Va änna gôtt nervös hela dagen, på förmiddagen var vi på gymmet och körde ben/bröst. Sen hem och duscha och koppla av en stund innan jag promenerade ner till bolaget för att införskaffa lite birra till matchen. Självklart hade jag matchtröjan på mig för att markera för övriga trollhättebor vart skåpet ska stå.

Matchen då? Hysén fick ett drömläge efter 20 sekunder, men han hade ingen aning om hur ensam han va så det blev inget vidare bra avslut. Men Blåvitt spelade imponerande, stod upp väl och i sann blåvitanda kämpade järnet för varandra. Så när Wernbloom dunkar in 1-0 så är det allt annat än orättvist. Men tyvärr kvitterar Basel till 1-1 på precis samma sätt som de gjorde på Ullevi. Hörna från höger, mot bortre stolpen, och upp hoppar samma gubbe och nickar in kvitteringen. Väldigt irriterande att IFK inte hade bättre koll på honom. Efter de så flyttade Basel upp och spelade betydligt bättre fram till paus.

Andra halvlek och gubbarna var började halvleken riktigt bra och i den 52:a minuten så kunde Robin Söder helt rättvist ge Blåvitt ledningen. Nu såg de väldigt bra ut, 2-1 innebar att Basel var tvungna att göra två mål för att ta sig vidare. Menad Thomas och Daniel var helt säkra på att de skulle fixa sig var jag än mer osäker. Har man följt Blåvitt i så många år så vet man att "shit happens" och visst fan gjorde. Basel slår en snabb frispark, där gubbarna inte riktigt är med vilket leder till ett inlägg och 2-2. Blåvitt är dock fortfarande vidare i egenskap av fler gjorda bortamål. Sen händer det som inte får hända, domaren går in och avgör matchen! Hjalmar hoppar upp för att nicka bort en boll framför Baselspelaren som dock vinner nickduellen och nickar bollen i bakhuvudet på Hjalmar. Domaren faller för hemmatrycket och blåser straff. 3-2 och Basel är vidare! Sen gör Basel även 4-2 i 92:a minuten när Blåvitt försöker kvittera.

En väldigt tung förlust! Blåvitt förtjänade att gå vidare, de spelade smart och diciplinerat och det höll på att räcka, om det inte vore för domaren. Sen vet man ju aldrig, Basel kanske ändå hade gjort mål, men den felaktiga straffen förstörde en underbar kväll.

IFK Göteborg och alla Blåvitare ska ändå vara stolta och hålla huvudet högt. Vi blev inte utspelade som många trodde, vi stod upp och gav Basel en ordentlig match på bortaplan dessutom. Jag skrev att matchen mot Malmö i lördags var det bästa Blåvitt hade presterat i år, jag får ändra mig. Basel borta, är säsongens absolut bästa match. Vi ställer upp med ett gäng juniorer och lyckas ändå så jävla bra. Blåvitt ska ha en enorm eloge för att de vågar ge unga spelare chansen. Robin Söder 17 år, Sebastian Eriksson 19 år, Pontus Wernbloom 22 år, Ragnar Sigurdsson 22 år, Gustav Svensson 21 år, Mattias Bjärsmyr 22 år och Adam Johansson 25 år.

Håll huvudet högt och gå stolta! Nu tar vi hem Allsvenskan och Svenska Cupen!