lördag 7 november 2009

Svart vecka…

Fyfan! Vilken oerhört mörk vecka! Först förlorar vi sista omgången av Allsvenskan hemma mot gnaget och idag förlorar vi även cupfinalen! Nu kommer det bli en jävligt långt vinter, och man kommer bara räkna ner dagarna till då Allsvenskan drar igång i mars månad!

Två andra placeringar påminner om säsongen 2005, där vi förlorade guldet till Djurgården och även cupfinalen. Men skillnaden är att då tappade vi SM-guldet med ett par omgångar kvar och cupfinalen förlorade vi på grund av århundradets domartabbe (Fröjdfelt ger Kalle gult kort och sen rött – vilket enligt hans mening var Kalles andra gula kort, men ingen hade sett de första!).

De senaste sex dagarna har varit de jobbigaste i mitt Blåvita liv. Det har till och med varit jobbigare än säsongen 2002 då vi tvingades kvala oss kvar mot Frölunda.

Det svider att förlora en titelmatchen mot ärkerivalerna från baksidan, tänk då att förlora två på raken! Det är en oerhört obehaglig känsla!

Men sanningen är att man inte kan vara besviken med laget anno 2009. Större delen av säsongen har vi spelat med halva vårt B-lag och ändå är vi med och slåss i två titelmatcher mot ett lag som har fått spela med samma lag hela säsongen och dessutom haft möjligheten att spetsa med lite nyförvärv.

Får vi ha en frisk trupp nästa säsong så kommer vi att vinna Allsvenskan med minst 10 poäng! För det vore skam att säga att vi har haft tur med skador i år. Ena skadan efter den andra och inför cupfinalen hade vi fem spelare som var sjuka! Oturen har pissat oss i ansiktet hela säsongen och likförbannat är vi med i toppen! Nästa år tar vi hem guldet till framsidan där det hör hemma!

2010 – revanschens år! Vi är Blåvitt – fortfarande mesta mästare!

Inga kommentarer: