onsdag 17 juni 2009

Trerätters värt namnet…

Idag var det då dags för den officiella avslutningen för lärarna på JB.

Förmiddagen gick åt att man fixade lite på sin kant och gjorde det man behövde göra.

Men lagom till lunch drog vi till Uddevalla hamn och hoppade på en båt. Vart vi skulle var fortfarande hemligt. Efter dryga 20 minuter var vi framme.

Det första som höll på att hända var att jag höll på att stupa ner från bryggan rätt ner mot stenarna. Bryggan var av en betong/sten blandning och hade släpp på ett ställe, så jag gick och pratade med Pierre utan att se vart jag satte foten och trampade i fördjupningen på bryggan och höll på att tappa balansen och flyga rakt ner, men som tur är så har man ett balanssinne och kunde snabbt reda ut situationen, även om det var läskigt för en liten stund.

Vi skulle äta en riktig saftig trerätters, skulle det visa sig. Och jävlar säger jag, det var värt varenda jävla krona (även om det var jobbet som betalade).

Förrätt: Vitlöksbröd med tsatsiki

Huvudrätt: Plankstek med potatismos

Efterrätt: Bananasplit

Det var inte som det brukar vara på fina restauranger, att man får två ärtor och bara ser snyggt ut, utan det var ordentliga portioner, nästan så att man var mätt efter förrätten.

Efter maten hade vi en stund att slå kol på och promenerade ner till Gustafsberg och inväntade båten där istället. Allt som allt var det en kanonavslutning.

Inga kommentarer: