torsdag 4 juni 2009

08-land, dag 1

Äntligen torsdag och äntligen avgång mot två konserter med Bruce Springsteen & E Street Band.

Håkan kom upp vid kvart i nio och vi passade på att kika på 08-vädret. Regn och 7 grader, allt annat än konsertväder.

Vid halv tio så satt vi på bussen till Skövde och strax efter tio öppnade vi den första drycken. Va en rätt behaglig resa till Skövde tog lite drygt två timmar men de gick rätt fort.

Väl i Skövde så bytte vi upp oss till X2000 och då var det ytterligare två timmar innan vi va framme i regnets och kylans 08! Men ja somna rätt gött på tåget så den resan kände jag inte ens av.

Väl framme så var det raka spår till första bästa Burger King för mat och en sväng in på bolaget innan vi hittade bort till hotellet. Eftersom vädret va allt annat än rolig så passade vi på att ladda upp med lite sömn innan vi vid sextiden började röra oss mot Stadion.

Redan framme vid stadion så kom första anledningen till varför Bruce borde ha valt Göteborg och Ullevi istället. Uppenbarligen så var inte insläppet så jävla genomtänkt utan det fanns fyra jävla ingångar för alla som skulle stå på innerplan och det var total kaos och helt jävla stilla stående kö. Men rutinerad som man är så började vi knô lite och kom in relativt smidigt.

Konserten då? Jo, den började lite senare pga alla inte hade kommit in, och folk ville ju knappast gå till arenan för tidigt då det va spöregn och dryga 7 grader.

Men vilken jävla konsert, första låten va helt klart otippad, okey att jag inte är den största Bruce-kännaren på planeten, men jag tror inte någon hade kunnat tippa öppningslåten – Idas sommarvisa på dragspel, framförd av Nils Lofgren (vars farfar är svensk) va lika otippad som den stockholmska sommarvädret!

Trots kyla så värmde Bruce nåt fruktansvärt bra i nästa tre timmar och har man inte sett honom live och tycker som jag tyckte förra året att han är så jävla överskattad så tycker jag att man måste se honom live för att förstå hans storhet – snacka om att kunna få med sig publiken

Efter konserten blev det raska steg till BK för kvällsmat innan vi gick tillbaka till hotellet för en god natts sömn.

Inga kommentarer: