tisdag 16 juni 2009

Blåvitt – Vitryssland 5-1

Sverigs U21 mot Vitryssland i öppningsmatchen av U21-EM. Ett Sverige som lika gärna kunnat heta “IFK Göteborg” då samtliga nyckelspelar är eller har ett förflutet hos mesta mästarna, Blåvitt.

I backlinjen och kapten, Mattias Bjärsmyr som höll ihop försvarat på ett sett som inte skådats sedan Björklund/Andersson i VM –94. Ett centralt mittfälltslås bestående av Gustav Svensson och Pontus Wernbloom som på egen han krossade vitryssarna. En anfallare som numera håller till i Holland, men som är uppfostrad i Blåvitt, Marcus Berg.

Just denna Berg gjorde tre fantastiska mål, och blev den första spelaren i U21-EM’s historia att göra ett hattrick, inte illa pinkat, men vi som följde honom i Blåvitt är ju inte ett dugg förvånad, killen gör mål på allt.

Men trots sitt hattrick hamnade han lite i skuggan för en annan blåvitare, Gustav Svensson, som i matchen 89:e minut och vid ställningen 4-1, dundrar iväg ett skott från 30 meter rakt upp i kryssen. Återigen, vi som följt Gurra är inte ett dugg förvånad, han har gjort några liknade i Allsvenskan med Blåvitt. Men visst fan var de snyggt!

Inga kommentarer: