lördag 21 mars 2009

Islossning? (Från Supporterbloggen)

Semifinal 2 och äntligen hemmamatch i templet. Första matchen i Jkpg var ju inte alls bra, och vi hade många frågetecken att räta ut idag. Skulle gubbarna hålla sig på isen istället för båset? Skulle vi återigen få igång vårt PP? Var kanske de två viktigaste och svaret blev ja på båda frågorna. Även om det började dåligt med en utvisning efter 55 sek. Första perioden var hyfsad, vi hade ett par PP som vi sumpade, bland annat ett 5 mot 3 som inte alls gick bra! Jag begriper mig inte på varför man inte skjuter mer i PP. Det ser så snyggt ut när man spelar runt pucken men de är ju allt annat än effektivt. Skjut puckarna mot mål och precis som alla experter säger så behöver man inte skjuta för kung och fosterland varje gång, en löspuck mot mål med mycket trafik framför målvakten kan räcka gott och väl!

Men i andra blev det betydligt bättre, två mål i PP och vi hade stenkoll på matchen och Hv drog på sig ett par puck-out utvisningar - uppenbarligen är det väldigt svårt att hålla pucken i spel och inte över plexit.

Tycker som sagt att vi hade stenkoll på matchen och enda gången HV kändes farliga var under matchens sista 3,5 min. Dessutom gjorde Honken ett par riktigt svettiga räddningar.

Ny match på måndag och då hoppas jag att det fortsätter på Luleå-modellen (förlust i första, sedan fyra raka segrar)!

Inga kommentarer: