söndag 9 augusti 2009

Jesus Christ..!

Bättre rubrik kommer jag inte på – det var bäddat för en riktig skit söndag igen och visst kändes det så en bra stund in på dagen.

Började med att jag skulle iväg till Vänersborg och käka en bit mat med Håkan när jag kom ner till bilen så var passagerarsidan repad från hjul till hjul. Farsan hade haft bilen och jag blev änna lite förbannad till en början!

Efter maten så skulle jag visa Håkan skadan på bilen och det visade sig att passagerardörren inte gick upp, på grund att smällen på sidan. Så jag ringde farsan och tänkte att jag hinner svänga förbi honom innan derbyt mot ÖIS började.

Väl framme hos farsan berättade han att han hade somnat bakom ratten och skrapat mot ett räcke cirka 25 km från Trollhättan och helt plötsligt så kändes skadan på bilen helt oviktig! Det viktigaste var ju att han inte hade råkat ut för en otäckare smäll än att det repade lite på sidan av bilen. Men han gick ner och hämtade lite verktyg och lyckades fixa inbucklingen så att passagerardörren gick att öppna. Sen resten är ju skit samma, det är ju bara att sanda ner och spreja lite färg.

Sen var det då dags för Göteborgsderbyt, Örgryte mot Blåvitt. Blåvitt som har spelat riktigt sunkigt sedan omstarten av Allsvenskan och fått många nyckelspelare skadade. Dessutom var matchen på en söndag, och de senaste omgångarnas söndagsmatcher har ju inte slutat bra, 2-1 förlust borta mot Trelleborg, 2-2 hemma mot Häcken – matcher som vi borde ha vunnit men inte lyckats vinna!

Så visst fan var man nervös när matchen drog igång! Inte fan blev det bättre när ÖIS gjorde 1-0 efter 15 minuter! Då hade jag den vidriga magkänslan att det här kunde sluta med årets utskåpning. Men tack gode gud för Tobias Hysén! Efter att inte ha gjort ett enda Allsvensktmål sedan omstarten slog han åter till idag! Först reducerade han till 1-1 med en iskall nick och i 89:e minuten forcerade han in 1-2 återigen med huvudet och fastställde slutresultatet! Dessutom drog han i från i skytteligan – nu ensam på topp med 11 mål!

Efter matchen drog jag till OKQ8 för att tvätta bilen och struntade i att följa resultaten i resten av matcherna då jag tyckte att det var ganska givna. Elfsborg skulle väl piska Gefle på hemmaplan, Helsingborg skulle vinna hemma mot Örebro, och formstarka Kalmar skulle vinna borta mot Halmstad – eller hur?!

NEJ! Jag kom hem macken hoppade jag in i duschen och så rakade jag mig och efteråt tänkte jag sätta mig och läsa lite om derbyt! Fatta vilken chock när jag drog upp Aftonbladet och såg följande:

  • Elfsborg – Gefle 2-3
  • Helsingborg – Örebro 0-1
  • Halmstad – Kalmar 2-0

Jag trodde inte att det var sant! Blåvitt var åter i serieledning och nu leder vi med en pinne före Helsingborg och gnaget, och två före Kalmar och Elfsborg! Nu jävlar ska vi inte släppa det här, nu har vi haft våran lilla svacka och nu är det bara att mala. Dessutom har vi Helsingborg, Elfsborg och AIK kvar att möta på hemmaplan, och fortsätter vi så som vi har gjort hittills på hemmaplan så kan de bli riktigt bra!

Nu ska jag packa en liten väska, imorgon åker vi till Bohus Malmön med jobbet, och får träffa våra nya arbetskamrater – bland dem handbollslegenden och ikonen – Stefan Lövgren!

1 kommentar:

Robin sa...

Det kommer sluta som på Råsunda! gnaget vinner med 1-0, fast denna gången är det Ivan som gör segermålet i slutskedet av matchen