onsdag 2 december 2009

Smällde med bilen idag…

Efter alla mina år med körkort och fläckfrikörning, så var det min tur idag!

Ironiskt nog så köpte jag busskort igår, för att jag skulle slippa ta bilen på morgonen i kylan och slippa skrapa rutor, men jag var lite seg i morse, så det blev bil ändå.

Det hela inträffade på Stallbackabron, det var svinhalt på bron och en bil längre fram hade fått sladd så bilen stod i körriktningen, så folk började bromsa och skulle byta fil.

Bilen framför mig bromsade och jag bromsade direkt efter, jag höll ett bra avstånd och hade inte någon högre fart, men biljäveln ville bara inte stanna, trots att jag stod med hela min vikt på bromspedalen och dessutom dragit handbromsen. Så det var bara att förbereda sig för en smäll. Jag körde rätt in i baken på en skåpbil som hade dragkrok och eftersom han inte stannade så körde även jag vidare och kollade aldrig skadan på bilen fören jag var på jobbet.

Skadorna på bilen ser värre ut än vad det egentligen var. Bilen jag körde på hade som sagt dragkrok och den åstadkom en hel del extra skada på fronten av min bil. Så hela min stötfångare fram är sönder och registreringsskylten är sönder, men utöver de är de inte så farligt. Lamporna klarade sig vilket är jävla gött!

Dessvärre hade mina bromsljus fått sig ett ryck, och lös, så jag fick åka ner till Volvo och få de fixat lite snabbt. Så nu gäller de bara att hitta en ny front till bilen så ser den ut som ny igen!

Nu blir det buss ett tag framöver, gött att kunna sätta sig i en varm buss på morgonen istället för att stå och skrapa rutor och sen sätta sig i en iskall bil.

Inga kommentarer: